dilluns, 13 de maig del 2013

A TOTS.... GRÀCIES!!

MÉS DE 850 ATLETES EN LA 10ª EDICIÓ DE LA CURSA DE MUNTANYA DE LA TALAIA

El passat diumenge 14 d’abril de 2013 es va celebrar la desena edició de la cursa de muntanya la Talaia a Vilanova i la Geltrú i segona prova del circuit FEEC de Curses de Muntanya, organitzada per l’associació excursionista Talaia, els clubs esportius Azimut i Això Raid.

A les 9:30h, uns 350 atletes iniciaven la cursa de 23 quilòmetres i 900 metres de desnivell positiu. La cursa transcorria pels parcs naturals de del Garraf, Olèrdola i el Foix, essent el Pic de l’Àliga el punt més alt, i passant per la zona del parc cremada l’estiu passat. Les altes temperatures van fer que la cursa fos encara més exigent.

El primer atleta, en Pere Ordoñez Sobrado (JA Sabadell), va creuar la línia d’arribada en tan sols 1h46m. En segona posició, Joan Salamaña Maresma (Callús Stadium/Montserrat Vertical) amb 1h47m i tancant el podi Miguel Angel Moreno Ortiz (Club Excra. Callús) amb 1h48m. En categoria femenina Yolanda Garcia Saez amb un temps de 2h13m s’emportava el primer calaix del podi, seguida de Miriam Laguna Aranda, amb 2h21m (Viladecans Triatlo) i Myriam Lafforest (Evasion Running Vilanova), a dos segons de diferència.

Cal destacar el bon paper dels atletes locals vilanovins, en categoria masculina Xevi Guinovart Marques, que va arribar en cinquena posició de la general, amb 1h51m, i Cristina González Jimenez (Comunitat Xterra) amb 2h28m, setena classificada en categoria femenina.

A les 10 del matí, prop de 350 corredors van prendre la sortida en la cursa de 13 km i 450m de desnivell positiu. El primer en arribar va ser Manuel Torres, revalidant la seva victòria de les passades edicions, amb un temps de 52 minuts, mentre que la primera corredora va ser Vinyet Noguero, que amb 1h02 revalidava també la victòria de l’any passat.

També es va celebrar una caminada popular amb més de 150 senderistes que sortien del càmping Vilanova Park per fer un traçat d’aproximadament 12 km.

En la seva desena edició, la Talaia ha superat les expectatives al comptar amb més de 850 participants i més de 100 voluntaris i col·laboradors i s’ha consolidat en el circuit català de les curses de muntanya.

L’organització agraeix a tots els seus patrocinadors, col·laboradors i voluntaris el seu suport, així com a l’Ajuntament de Vilanova i la FEEC i a tots els participants que fan possible La Talaia cursa de muntanya.